Vragen? 085-902 5890

Nieuws over Wkb, KiK en kwaliteitsborging

Blijf op de hoogte over ontwikkelingen rond KiKCampus, Wkb, instrument KiK en regelgeving. Nieuwsitems vindt u hier.

Oproep KiKCampus; start proefprojecten

Oproep KiKCampus; start proefprojecten

Nu starten met ervaringsprojecten met bouwen volgens de Wkb is geen luxe, maar noodzaak. In de eerste plaats voor bouwbedrijven. Want hun aansprakelijkheid en bewijslast zijn onomkeerbaar. En in sommige gevallen al super actueel. Want wie nu gaat bouwen aan een project dat na 1 januari 2021 wordt opgeleverd, valt al onder de regelgeving van de Wkb. En moet dus straks kunnen aantonen goed werk te hebben geleverd. Ook al was dat werk in 2019…

7 november 2019 Lees meer
Schrijf u nu in voor de KiK-training!

Schrijf u nu in voor de KiK-training!

Bent u opdrachtgever in bouw/infra, voorschrijver, bouwer, aanstaande kwaliteitsborger of werkzaam bij een afdeling Bouw- en Woningtoezicht? Bereid u dan optimaal voor op de Wkb met de KiK-training.
U kunt nu inschrijven! Doe het meteen, dan bent u zeker op tijd.

12 september 2019 Lees meer
Oprichting stichting KiKCampus

Oprichting stichting KiKCampus

Na een lange periode van voorbereiding is nu de belangrijke formele stap gezet om de ingeslagen weg van de KiKCampus te vervolgen. Op 10 juli ondertekenden Nico Heijmen, René de Kwaadsteniet (beiden Building Changes), Bastiaan Benz (SKG-IKOB) en Ton Jans (KOMO, KiK) de akte van oprichting van de Stichting KiKCampus. Dit gebeurde bij Schaap Advocaten Notarissen in Rotterdam.

15 juli 2019 Lees meer
Klaar voor de Wkb?

Klaar voor de Wkb?

Nu de Eerste Kamer de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (kortweg Wkb) heeft aangenomen, is een periode van transitie aangebroken. De bouwketen maakt zich op voor het nieuwe stelsel van kwaliteitsborging. Beoogde ingangsdatum is 1 januari 2021. Wie dan in de pas wil lopen, doet er goed aan zich nu al voor te bereiden. Dat geldt voor alle partijen uit de bouwketen: ontwikkelaar/opdrachtgever, architect, voorschrijver, bouwer, kwaliteitsborger en afdeling Bouw- en Woningtoezicht. De KiKCampus helpt bij de voorbereidingen en de implementatie van de nieuwe wet.

26 juni 2019 Lees meer
Startbijeenkomst koplopers Wkb

Startbijeenkomst koplopers Wkb

’We weten de bestemming, nu nog de reis…’

Concludeert Wico Ankersmit, directeur Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland, tijdens de startbijeenkomst van de koplopers Wkb op 22 mei 2019. De koplopers zijn de eersten die proefprojecten met kwaliteitsborging gaan uitvoeren conform de afspraken tussen de Minister van Binnenlandse Zaken (BZK) en de Vereniging van Nederlandse gemeenten (VNG). Deze afspraken zijn vastgelegd in Klaar voor Kwaliteit en in het Bestuursakkoord.

 

 

4 juni 2019 Lees meer
Wkb aangenomen! Met KiK en KiKCampus bent u voorbereid

Wkb aangenomen! Met KiK en KiKCampus bent u voorbereid

De Eerste Kamer heeft de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) op 14 mei 2019 aangenomen! Het nieuwe stelsel van kwaliteitsborging is waarschijnlijk op 1 januari 2021 formeel van kracht. Wie dan in de pas wil lopen, moet zich nu al goed voorbereiden. KiK en KiKCampus helpen u daarbij.

15 mei 2019 Lees meer
KiKCampus neemt voortouw pilots kwaliteitsborging Heerenveen

KiKCampus neemt voortouw pilots kwaliteitsborging Heerenveen

Samen met de gemeente Heerenveen, woningbouwcorporatie Accolade, kwaliteitsborger gBOU en bouwbedrijf Lont gaat de KiKCampus pilots met kwaliteitsborging uitvoeren bij 16 woningen.

18 december 2018 Lees meer
Bouwbelang: KiKCampus biedt raad en daad bij implementatie Wkb

Bouwbelang: KiKCampus biedt raad en daad bij implementatie Wkb

‘KiKCampus is het kennis- en implementatieplatform dat u en alle andere partijen in de bouwketen helpt bij het voldoen aan de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Wkb wet bouw? KiKCampus helpt.’ Dat meldt Bouwbelang, het vakblad van Aannemersfederatie Nederland Bouw & Infra (Jaargang 10; nr. 5; november 2018) Klik hier voor een PDF van het artikel.

 

26 november 2018 Lees meer
Waarom KiK hét antwoord is op de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (filmpje!)

Waarom KiK hét antwoord is op de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (filmpje!)

In dit nieuwe filmpje wordt uitgelegd waarom KiK hét antwoord is op de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Die wet is in aantocht en betekent nieuwe uitdagingen voor opdrachtgevers, voorschrijvers, bouwers en externe kwaliteitsborgers in de bouw én voor afdelingen Bouw- en Woningtoezicht van gemeenten. KiK is een kwaliteitssysteem dat de hele bouwkolom verbindt – en in staat stelt naadloos en efficiënt samen te werken aan meer bouwkwaliteit.

11 oktober 2018 Lees meer